روزنه

روزنگاری های من

روزنه

روزنگاری های من

مشخصات بلاگ

آغاز سخن یاد خدا باید کرد
خود را به امید او رها باید کرد
ای با تو شروع کار ها زیبا تر
آغاز سخن تو را صدا باید کرد

"مجتبی کاشانی"

۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

هنر سینما در تاریخ ایران سال‌های پر فراز و نشیبی را طی کرده است و همواره منشأ اثربخشی در تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بوده است؛ تا آنجا که مردم بیم‌ها، امیدها و خواسته‌های خود را در پرده سینما دنبال کرده‌اند. به عبارتی دیگر، پرده سینماها تجلی‌گاه مفاهیم فکری و معنوی آن جامعه است.

در سال‌های اخیر جمعیت کشور روندی فزاینده داشته است، ولی تعداد صندلی‌ها رشدی منفی را تجربه کرده‌اند. بازار بزرگ ایران با نگاهی کلان به مسائل فرهنگی کشور، مجموعه‌ای سینمایی را در ضلع غربی خود تعبیه کرده که دارای ۱۲ سالن سینما شامل ۳ سالن VIP با امکانات ویژه و امکان انتخاب فیلم مورد نظر برای مخاطبان است.
این پردیس سینمایی با ظرفیت بیش از ۱۸۰۰ صندلی و تجهیزات مدرن، در مساحت ۵۷۰۰ مترمربع به دنبال ایجاد فرهنگی جدید در توجه خانواده‌های ایرانی به مقوله سینماست. این مجموعه رفاهی تحولی شگرف در برگزاری جشنواره‌های داخلی و خارجی در کشور ایجاد می‌نماید. این ظرفیت هنری می‌تواند راهگشای سینماگران و هنرمندان متعهد و متخصص داخلی و بین‌المللی برای نمایش آثارشان و نیز نقطه عطفی در رونق و توسعه هنر و صنعت سینمای ایران باشد.

کافه سینما

از ویژگی‌های کم نظیر مجموعه سینمایی بازار بزرگ ایران، تعبیه مجموعه‌ای با عنوان کافه سینما به مساحت ۸۵۰ مترمربع در شرق بازار سنتی است. این محل به نوعی مکانی برای بحث و تبادل نظر سینماگران و اهالی هنر سینماست که در دو قسمت شمالی و جنوبی با کافی‌شاپ‌های مجزا ایجاد شده است.
در میان اعداد و ارقامی که برای سرانه مطالعه در ایران بیان می‏شود، 12 الی 13 دقیقه مطالعه در روز بیشتر تکرار شده است.


از جمله دلایلی که برای پایین بودن سرانه مطالعه در ایران می‏توان برشمرد نارسایی نظام آموزشی، بی‏توجهی دولت و رسانه‌های گروهی به مقوله مطالعه، کمبود کتابخانه های عمومی، گرانی کتاب، مشکلات اقتصادی، تعدد مشاغل و محدودیت ساعات فراغت افراد و بی‌توجهی ناشران و مؤلفان به نیازهای مختلف مخاطبان در تهیه و تولید کتاب است.


 اگر این موانع را کاهش دهیم، آسیب‏ها، بحران‏ها و جرائم ناشی از عدم کتابخوانی یا کم خوانی کتاب و کمبود فرهنگ مطالعه در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی کاهش می یابد و سلامت روانی فردی و اجتماعی بیشتری تامین می شود. در چنین شرایط و موقعیتی است که می‏توان خانواده و سایر سازمان‏های رسمی و غیررسمی را بهتر مدیریت کرد، چرا که شادابی حاصل از کتاب خوانی، بهره وری را افزایش داده و به نشاط اجتماعی کمک می‏کند. افزایش میزان مطالعه انگیزه نویسندگان و دست اندرکاران فرهنگ در جامعه را افزایش خواهد داد.

یکی از مهم‏ترین شاخص‏های توسعه در جهان امروز میزان سرانه مطالعه در کشورهاست. در حقیقت، توسعه‏ فضای کتابخانه ای و ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه باعث می‏شود تا تمام اقشار جامعه دسترسی آسان به کتاب داشته باشند.

مسئولان در کنار عملیات عمرانی باید به ساخت و سازهای فکری نیز اهمیت دهند، زیرا افکار توسعه‏ یافته باعث رشد فرهنگی و علمی جامعه می شود. در این میان نقش خیرین را نیز در احداث کتابخانه ها که ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی را به همراه دارد نباید نادیده گرفت.


وقتی کلمه کتابخانه را به کار می بریم، در نگاه اول مفهوم سنتی کتابخانه‌ها با قفسه‌هایی بزرگ که کتاب‌ها در قفسه های آن خاک می‌خورند و باید شخصی پیدا شود تا برای چند روز کتاب از آنجا به امانت بگیرد، به ذهن متبادر می شود. با اینکه هنوز هم در این زمانه کتابخانه‏هایی به این شکل در سراسر کشورمان به چشم می‏خورد، ولی کتابخانه‏های جدیدی نیز ساخته شده‏اند.